11 augustus 2021
Geplaatst door nancy

Het plan voor Hero Breda is de inrichting van een nieuwe, autoluwe, wijk. Het gebied krijgt een ‘ring’ waardoor het centrum van het plan autovrij zal zijn.

Door het neerzetten van een autovrij plan is er voldoende ruimte voor niet gemotoriseerd verkeer zoals voetgangers en fietsers. Hero Breda wordt hierdoor een aantrekkelijke woonomgeving. 

Parkeerruimte op eigen terrein en in de openbare ruimte
In het plan is ruimte voor het parkeren van auto’s op het eigen terrein van bewoners; aan elke woning wordt een parkeerplaats toegewezen. In de ‘ring’ van het project is tevens openbare parkeerruimte voor bezoekers en bewoners van appartementencomplexen. Er wordt rekening gehouden met de parkeernorm (voor zowel auto’s als voor fietsen) die de gemeente Breda hanteert. 

Hulpdiensten
Ook is aan de hulpdiensten gedacht; deze zullen altijd toegang hebben tot de nog te bouwen woningen en appartementen. Zaken zoals de geldende toegangsvereisten, bereikbaarheid via de openbare weg, eigen terrein en een tweede aanrijroute worden in het plan meegenomen. 

Alternatieve vervoersmogelijkheden
Daarnaast wordt gekeken naar de alternatieve vervoersmogelijkheden in de omgeving; openbaar vervoer, fiets, wandelen, deelauto’s, -scooters of openbare fietsen, etc. Tegenwoordig zijn er diensten zoals Go Sharing (E-scooters), MyWheels (auto’s, waaronder ook elektrische) en Swapfiets (fietsen) in Breda te vinden waardoor het bezit van een eigen auto niet meer noodzakelijk is en u bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. 

Heeft u vragen naar aanleiding van het project of de plannen? Neemt u dan gerust contact met ons op via info@nieuwbouwherobreda.nlDelen: