17 october 2021
Geplaatst door nancy

AM streeft naar het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis om zo tegelijkertijd de klimaatveranderingen tegen te gaan. Zo ook bij het nieuwbouwproject Hero Breda. Waar denkt u aan bij een duurzame leefomgeving?

Duurzame mogelijkheden in uw woning

Energiezuinige woningen, een duurzaam vloerverwarmingssysteem wat comfortabel en gezond is met minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte. Huizen die hoogwaardig geïsoleerd zijn met driedubbele beglazing, hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Door het gebruik van de juiste materialen voor o.a. isolatie bespaart u stookkosten en maakt de woningen tochtvrij. 

Het gebruik van zonnepanelen zodat u zelf uw groene energie op kunt wekken waardoor u milieubewust bezig bent.  

Woningen die worden voorzien van een warmtepomp die gebruik maakt van restwarmte voor vloerverwarming waarmee u zelfs op een warme zomerdag kunt koelen.  

Maar duurzaamheid komt ook terug in uw waterkraan die zuinig is in het waterverbruik. Als u kiest voor eco-kranen of een regenton kunt u zelfs nog meer water besparen! En wist u dat u met een groene tuin de waterhuishouding van Nederland helpt?

 

Het gebruik van duurzame materialen 

Het gebruik van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout wat een duurzame bron heeft. Gerecycled beton dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld de fundering van schuren en garages.  

Ook in de openbare ruimte worden er veel bomen, struiken en gewassen geplant. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, de waterberging in uw wijk en het maakt uw wijk ook aantrekkelijker om te wonen voor zowel mens als dier.  

De duurzaamheid wordt al ingezet op het moment dat de bouwwerkzaamheden van het project starten. Op de bouwplaats wordt het energieverbruik beperkt door toepassing van ledverlichting en geïsoleerde bouwketen. Zo werkt ook de aannemer met een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving wat resulteert in een lagere belasting van de wijk. De overige energie die gebruikt wordt is allemaal groene stroom. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.

 

Duurzaamheid en Hero Breda

Wilt u meer weten over hoe de duurzaamheid verder wordt ingezet in het nieuwbouwproject van Hero Breda? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Delen: