20 december 2021
Geplaatst door nancy

Bij het woord ‘bravo’ denk je direct aan het geven van een compliment. Wat heeft dit te maken met het nieuwbouwproject Hero?

Een compliment geven, het goed doen, bravo is een roep van bewondering. Althans, zo staat in de Dikke van Dale. Maar het heeft ook een andere betekenis. In deze blog leest u wat dit betekent voor de Hero.

 

Bravo’s en het nieuwbouwproject
In het geval van het nieuwbouwproject zijn dit aandachtspunten die worden meegenomen in het project. Bravo’s staat voor Bewegen, Roken, Alcoholgebruik, Voeding, Ontspanning en Sociaal. 

AM heeft als doel van Hero de gezondste buurt van Breda te maken. Dit kan alleen als er op bovenstaande punten actie wordt ondernomen. Wat dit betekent voor de Hero leest u hieronder. 

Bewegen
Mensen die meer dan gemiddeld bewegen zijn aantoonbaar gezonder, voelen zich lekkerder en verouderen minder snel. Beweging draagt bij aan gezondere buurtbewoners. AM zet zich in voor voldoende middelen om te kunnen bewegen; denk aan diverse (snel-)fietspaden, fittracks, diverse toestellen om te kunnen trainen in openbaar gebied in de buurt. 

Roken
Roken wordt in het openbare gebied ontmoedigd. Het is bekend dat roken van grote invloed is op uw gezondheid. AM is dan ook van mening dat buurtbewoners elkaar aan moeten kunnen spreken op elkaars rookgedrag. 

Alcoholgebruik 
Alcohol staat bij velen in relatie tot gezelligheid. Denk aan dat wijntje bij het avondeten, het biertje tijdens carnaval of een mixdrankje tijdens een feestje. Maar wat als alcoholgebruik uit de hand loopt? 5% van de bevolking is een probleemdrinker en drinkt dagelijks. Door alcoholgebruik te matigen draagt dit bij aan een gezonder leven.  

Voeding
Ongezond eten leidt tot overgewicht, hart- en vaatziekten, maar ook andere onderliggende ziekten. Door gezonde voeding goedkoop te maken wordt dit een makkelijkere en verstandige keuze. AM heeft als doel verspreid in het Hero-gebied diverse fruitbomen te planten, maar bijv. ook een moestuin of plukroute aan te leggen. Op deze manier wordt het mogelijk om in uw buurt uw eigen fruit te plukken. Snoep gezond neem een appel! 

Ontspanning
Ontspannen is belangrijk voor de gezondheid van de buurtbewoners. Samen met uw buurman of buurvrouw een ronde wandelen in de buurt, voldoende openbare zitplaatsen, een vijver, voldoende uitlaatweides/speelweides voor uw trouwe viervoeter, speeltuinen voor de kinderen, het gebruik van leenfietsen zodat u een ronde kunt fietsen door de buurt of wellicht zelfs naar de stad; u ziet uw omgeving op een andere manier, draagt bij aan het milieu, bent in beweging en ontspant! Een win-win situatie. 

Sociaal
Samen is leuker dan alleen! Het is fijn om goede buren te hebben. Door in te zetten op het gebruik van ruimten waar evenementen kunnen worden gehouden zoals bijv. een buurtbijeenkomst, repaircafé, een potje biljart, een haakclubje, kindermiddag etc. worden de onderlinge contacten gestimuleerd.

Op naar een gezonde toekomst!
Zoals u heeft kunnen lezen is AM graag betrokken bij de (fysieke en mentale) gezondheid van de buurtbewoners van de Hero! Regelmatig worden bijeenkomsten gehouden voor omwonenden en geïnteresseerden waar deze Bravo’s ook worden besproken. Gevraagd wordt naar ideeën van de betrokkenen.  

Houdt onze website in de gaten voor de volgende bijeenkomst. Ideeën kunt u uiteraard altijd mailen naar info@nieuwbouwprojecthero.nl.   Delen: